Als u een vrijwillige bijdrage wilt doen ten gunste van oudebrommers.nl dan kunt u daarover hier wat meer informatie vinden. Zo vindt u hier onder andere informatie over wat Oudebrommers.nl met de donaties wil gaan doen en wat de doelstellingen zijn. Mocht u naar aanleiding van deze pagina nog vragen hebben dat kunt u contact opnemen met ons door een mail te sturen naar: info@oudebrommers.nl

KasindicatorHoe het begonde site in 2007
Oudebrommers.nl is in juli 2007 opgezet door mij (André de Kruijf). Het idee is ontstaan doordat ik samen met mijn vader (Henk) een oude brommer had gekocht waarover we beide wat meer informatie wilden weten. Ik begon hiervoor een zoektocht op internet en er werd een klein beetje informatie gevonden, maar bij lange na niet de hoeveelheid die ik had gehoopt!
Tijdens de zoektocht viel het me op dat er veel bromfietsclubs en sites waren welke zich enkel richte op één merk. Een aantal clubs had een site welke was voorzien van een forum. In forums had ik mij tot dan toe nog niet verdiept maar het idee sprak me enorm aan. Niet veel later werd een brommer van een ander merk aan onze collectie toegevoegd. Want onze interesses liggen niet bij één merk. Het viel me toen voor het eerst op dat er op het internet nog geen sites of forums waren die voor meerdere bromfietsmerken geschikt waren. Het was altijd één merk waar over werd gediscuseerd of verteld.

Eureka moment
Dat was voor mij, mijn eureka moment. Ik besefte me dat ik met mijn geringe kennis voor het maken van internetsites wellicht iets kon gaan ondernemen op het internet in de vorm van het maken van een site voor oude brommers. Zo gezegd zo gedaan, de naam was snel gevonden en deze bleek ook vrij te zijn en zo kwam het dat de naam oudebrommers.nl door mij werd geregistreerd.

In het begin begon ik met het plaatsen van een restauratieverslag van een NSU Quickly. Waarna er snel wat technische informatie aan toegevoegd werd, gevolgd door wat handige adressen welke we hadden verzameld. Het begin was er.....

Al snel kreeg ik door dat ik nu wel kon vertellen over wat ik aan het doen was met oude brommers, maar ik kon niet echt praten met mensen over problemen waar ik tegen aan liep. Het was dus één richting verkeer. Mensen konden mij wel mailen, maar dit ging altijd buiten de site om. Als ik de gesprekken publiekelijk kon voeren dan zouden veel meer mensen er wat aan kunnen hebben.
Daarom was het een logisch gevolg dat een forum aan de site toegevoegd moest worden. Binnen enkele weken was dit gerealiseerd en waren we er klaar voor.
Geheel tegen mijn verwachtingen in bleef het aantal forumleden zeer gering. Ik heb zelfs na een half jaar overwogen om er helemaal mee te stoppen omdat er nog maar iets van 30 of 40 leden waren. Conversaties bleven uit en informatie werd mondjesmaat uitgewisseld. Echter kosten het toen ook nog niet veel tijd en geld, en ergens had ik er toch vertrouwen in dat het wel goed zou komen.


Heden
En nu, een paar jaar later blijkt dit ook daadwerkelijk zo te zijn. Oudebrommers.nl is uitgegroeid tot een begrip onder bromfietsliefhebbers in Nederland en België en trekt maandelijks ± 10.000 bezoekers van over de hele wereld.

De site groeit razendsnel en is begin 2009 uitgebreid met een gigantische folderdatabase waarin duizenden oude verkoop- en reclamefolders van bromfietsen te vinden zijn. Het forum telt momenteel ruim 3.500 leden en er worden dagelijks zeer informatieve berichten geplaatst. Als je een vraag plaatst op het forum heb je vaak binnen een halve dag al het antwoord.
Hierdoor herbergt Oudebrommers.nl een schat aan informatie voor iedereen die van oude brommers houdt!
Inmiddels zijn onze zuiderburen ook rijkelijk vertegenwoordigd op de site en het forum. Daarom hebben we ook de domeinnaam www.oudebrommers.be geregistreerd.

Bromfietsshow Koningsdag Schoonhoven
Daarnaast werken we sinds een paar jaar ook samen met het JLO museum om op Koningsdag de mooiste bromfietsshow van het jaar te organiseren en dat in de stad die eerst alleen bekend stond om het zilver en de klokken die er werden gemaakt, Schoonhoven.
Dit evenement groeit jaarlijks groter en krijgt steeds meer bezoekers uit het hele land en daarbuiten. Inmiddels mogen we jaarlijks honderden deelnemers en toeschouwers verwelkomen.

Zoals altijd is er een "maar" aan dit mooie verhaal.

Naast de de nodige tijd kost dit namelijk ook allemaal geld. En de kosten om de site draaiende te houden, stijgen jaarlijks wegens het groeiende aantal bezoekers. Ik vind daarom, dat als zoveel gebruikers infomatie van deze site halen daar ook wat tegenover mag staan. En dat het mogelijk moet zijn dat de site zichzelf onderhoud (dit is nu niet het geval). Op een beurs betaal je immers toch ook zomaar 10 euro entreekosten?

Daarom heb ik een rekeningnummer geopenend, speciaal voor deze site. En wil ik u, als u goede ervaringen heeft met de site of gevonden heeft wat u zocht, geheel vrijblijvend vragen om een financiële bijdrage te leveren om zo Oudebrommers.nl nog groter en bekender te maken maar ook draaiende te houden.

Kasindicator
Om iedereen een inzicht te geven over hoeveel geld er ongeveer in de pot zit heb ik de kasindicator gemaakt. Deze vindt u links boven op deze pagina. U kunt hier globaal zien hoeveel geld er al is bijeengebracht.

Indien u een bijdrage wilt leveren dan kunt u dit doen d.m.v. het overmaken van een bedrag op het onderstaande rekeningnummer.

 

In Nederland*

   

Buiten Nederland*

   
  IBAN Rekeningnummer : NL56 SNSB 0866 4856 00   Rekeningnummer : 86.64.85.600  
  T.n.v. : A.H.T. de Kruijf   IBAN nummer : NL56 SNSB 0866 4856 00  
  Woonplaats : Groot-Ammers   BIC nummer : SNSBNL2A  
        T.n.v. : A.H.T. de Kruijf  
        Woonplaats : Groot-Ammers  
        Land : Nederland  
             
*Als u lid bent van ons forum, meldt dan bij de overschrijving uw schuilnaam want dan kunnen we uw status aanpassen

Bij deze wil ik alvast vriendelijk bedanken voor uw bijdrage en samen zullen we Oudebrommers.nl groter en bekender maken!

Met vriendelijke groeten,

André de Kruijf