Het is nu 26 jun 2019, 01:46

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]



Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ Totaal aantal berichten 75982
Auteur Bericht
 Berichttitel: Twee versnellingskabels van een Puch hoe aan te sluiten?
BerichtGeplaatst: 09 jun 2019, 14:33 
Bromfiets liefhebber

Geregistreerd: 16 dec 2015, 00:03
Berichten: 12
Hallo. Heb sinds lange tijd een RAP Imperial bromfiets met een Puch motor. Nu waren er problemen met de versnelling. In zijn een zetten en de koppeling laten opkomen ging prima, maar in zijn 2 moest ik iedere keer helpen de koppeling weer terug te duwen. Nu had ik een tijd geleden de kabels aan de versnellingshandel aan het stuur los gemaakt om naar de oorzaak te zoeken. Heb de 2 kabels gesmeerd. Alleen nu weet ik niet meer waar de kabel van zijn 1 en zijn 2 moeten zitten aan de versnelling aan het stuur. (2 kabels en 2 openingen)
Weet iemand bij jullie misschien hoe het moet? Of is er iemand die me zou kunnen helpen. Ik woon in Dommelen (Valkenswaard) Zou er erg mee geholpen zijn.


Bijlagen:
20190523_163623a.jpg
20190523_163623a.jpg [ 115.12 KiB | 150 keer bekeken ]
Share on Facebook
Omhoog
 Offline Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Twee versnellingskabels van een Puch hoe aan te sluiten?
BerichtGeplaatst: 10 jun 2019, 18:15 
V.I.P.

Geregistreerd: 07 jul 2013, 16:32
Berichten: 356
Dit Puch blok heeft toch wel 3 versnellingen?
Bij 2 versnellingen heb je maar 1 kabel nodig.


Louis


Share on Facebook
Omhoog
 Offline Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Twee versnellingskabels van een Puch hoe aan te sluiten?
BerichtGeplaatst: 10 jun 2019, 21:47 
Bromfiets Koning

Geregistreerd: 06 apr 2009, 21:08
Berichten: 2992
Woonplaats: Lommel B.
Extra info: Ik sponsor oudebrommers.nl
Louis en Gechac, een Puch 2-bak en (3-bak ook) heeft 2 buitenkabels en één lange doorlopende binnenkabel. De binnenkabel zit één maal rond het binnenste van het schakelhendel gedraaid, met natuurlijk een nippel erop. Rechts onder aan het blok zit het versn.heveltje 1e versn. is omhoog, de 2e is omlaag. De bovenste kabel aan je schakelhendel is voor de eerst versn. en de beneden-kabel aan het schakelhandvat is voor de tweede versn.
Een Puch-blok blokkeert zelf in de versn., dus trekt niet vanzelf in de hoogste versnelling zoals de meeste bromfietsen.
Is alles nu duidelijk? Zijn er nog vragen?
Gechac, ik woon in Lommel dus als je nog problemen hebt kom je maar een keer langs.
Groet, Ötzi

_________________
'If you cannot do great things, do small things in a great way!'


Share on Facebook
Omhoog
 Offline Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Twee versnellingskabels van een Puch hoe aan te sluiten?
BerichtGeplaatst: 11 jun 2019, 00:15 
Bromfiets liefhebber

Geregistreerd: 16 dec 2015, 00:03
Berichten: 12
Hoi Ötzi. Bedankt voor je info. Heb trouwens een 2 bak. Ga proberen het voor elkaar te krijgen. Ik woon in Valkenswaard dus vlak bij Lommel. Vind het aanbod om als het niet lukt langs te komen geweldig sympatiek van je.
Groetjes Jac


Share on Facebook
Omhoog
 Offline Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ Totaal aantal berichten 75982

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling